Fys på schemat!!

Idag hade vi fys på idrotten. Det var väldigt jobbigt, men annorlunda och då samtidigt kul. Det var en rolig form av fys och man tog verkligen ut sig till max. 
 
Uppvärmning:
Klassen blev uppdelad i två lag. Det ena laget hade till uppgift att välta alla koner och det andra lager hade till uppgift att ställa upp dom. Och när tiden var ute räknade man konerna och de som hade flest uppställda/välta vann. Kul, men riktigt jobbigt. 
 
Fys:
När uppvärmningen var klar skulle vi börja gå i hyfsat tempo utmed väggen på idrottshallen. Sedan börja jogga lite lätt och sedan fick vi bland annat göra snabba vändningar, göra 15 situps, 15 armhävningar och 15 upphopp.
 
Efter det gick vi ihop två och två och gjorde lite olika övningar, mitt emot varandra, som t.ex. rygglyft, upphopp, knäböj, skottkäran och en övningar var att den ena skulle göra armhävningar samtidigt som den andra skulle hoppa över när man gick ner och krypa under när man gick upp. 
 
Sen sprang vi också på ett led och när lärarna visslade skulle den som va längst bak rusa längst fram i ledet. Alla skulle göra detta en gång och hela tiden hålla ett bra tempo i det långa ledet. 
 
Avslut:
Vi avslutade med att springa fem varv. På långsidorna skulle man springa allt vad man hade och på kostsidorna jogga lätt. 
 
 
Detta pass var en blandning av konditionsträning och styrketräning, det är en bra komination.
Kanske kan du ta till dig några av dessa övningar när du göra ditt eget fyspass på gymmet, hemma eller i trädgården. Ta gärna med dig en kompis så ni kan peppa varandra när det börjar bli jobbigt, för det kan jag säga att det kommer bli!!
 
KÖÖR HÅÅRT!!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0