Spinning

Denna veckan har det varit Hälsovecka, vilket har gjort att alla har haft tillgång till att vara med på olika pass eller att gå till gymmet, gratis! Visst är det bra!? Så i Tisdag passade vi på att ta tillfället i akt och gick på ett spinningpass. Vi har kört spinning innan och av tidigare erfarenheter vet vi att det är psykiskt jobbigt, men med en riktigt bra ledare och peppande musik klarar man allt! Det ska vara jobbigt och det ska kännas.

Spinning tycker vi är ett väldigt bra sätt att träna upp konditionen på, eftersom det under passet är olika tempoväxlingar och varierat motstånd. Som sagt är det också psykiskt jobbigt vilket är väldigt bra att träna upp när man antingen ska springa eller åka skidor en längre sträcka.

Vi fick mersmak av detta träningspass och kommer garanterat att köra detta fler gånger! Vi rekommenderar er även till att testa det, efteråt kommer ni att vara riktigt nöjda med er själva.
Ni kommer inte att ångra er!

Träningsschema

Här kan ni se våra träningsschema under tre veckor!
 
Hannas:
 
Sofias:
 
 

7.37 km. Målet är nått!

Före.....
 
 
8.20 gav vi oss ut, med målet att springa 7 km (långdistans). Vi tyckte det passade bra att springa på morgonen då det är hög syrehalt i luften. Det som är viktigt att tänka på när man kör långdistans är:
 
- Jämt tempo/anpassa tempo (springa i ett tempo där du kan prata)
- Gå inte ut för hårt i början. Det är bättre att öka lite grann efter halva loppet än att inte orka springa hela vägen.
- Sätt upp delmål: t.ex. bestäm dig för att du inte ska börja gå, att man ska klara hela rundan, orka springa upp för backarna.
- Hur man springer: avslappnat, ta ut stegen, hållningen(kura inte ihop dig)
- Fyll på ordentligt med vätska innan du ger dig ut. För när du springer länge gör du dig av med mycket vätska och därför är det viktigt att ha fyllt på innan men också efteråt för att inte drabbas av vätskebrist. 
 
TIPS: Ta gärna med dig en polare(som du känner dig trygg med, ligger på samma nivå och som har samma mål). Det gör hela träningspasset roligare och ni kan hjälpas åt att peppa varandra och hålla ett jämt tempo. 
 
 
 
Efter....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bättre inne på gymmet än ute i regnet

Sofia skriver...
 
Precis hemkommen från gymmet. Det blev ett pass på 1 timma och 15 minuter.
Jag och Hanna har gjort tre olika gympass som försvåras och dom ska vi använda oss av. Vi fick hjälp av vår lärare och han tyckte att på Pass 1 skulle vi träna mycket på maskinerna. Pass 2 ska vi lägga på lite mer vikter och kanske inte lika mycket maskiner. Pass 3 kör vi mest funktionell träning. Vad funktionell träning är, kommer vi att skriva mer om när vi väl har kommit igång med den träningen. 
 
Idag började jag med pass 1. Och eftersom vi bara tränar på gymmet en gång i veckan, så fokuserar vi på de stora muskelgrupperna(ben, rygg, axlar och mage). Jag började med att köra en uppvärmning på 10 minuter, där efter ben, rygg och axlar. Sedan stod jag och stakade i 2 km och slutade med mage.
Nu kanske du undrar varför inte armar ingår i detta passet och tänker att det är viktigt att ha armmuskler när man ska åka med tjejvasan. Men när vi tränar de stora muskler som axlar och rygg bland annat, tränar man samtidigt armar. 
 
Glöm inte att vi vill ha frågor och tips!
 
 


"Första" löppasset tillsammans

På håltimman idag gav vi oss ut på en löprunda, som var lagom svårhetsgrad med tre rätt tunga backar och resten hyfsat plant. Det blev en runda på 4.4 km. Rundan blev från skolan, upp mot KFUM och sen vidare mot rocksjön och där efter tillbaka till skolan. Kändes gött att komma ut efter att ha velat fram och tillbaka om vi skulle ge oss ut. Det var kasst väder vilket gjorde att vi inte alls kände oss taggade. Men när vi väl kom ut kändes det bra och kroppen kändes hyfsat pigg. Vi höll ett bra tempo med snitthastighet 10.6 km/h. Idag kände vi oss nöjda med vår prestation. 
Vårt tips till er som känner att motivationen inte finns där när ni väl ska komma ut är att du bara bestämmer att du ska ta dig ut och du kommer känna dig mycket piggare och friskare efteråt. Då kommer du inte ångra dig!

Let's go!

Nu är bloggen i princip klar! Några små justeringar med bakgrunden och sådär. Let's go!!!
RSS 2.0